maanantai 31. heinäkuuta 2017

Kokeilin ihan ex-temporé sunnuntaiaamuna, kun Daki kuivui pyyhkeissä ennen näyttelyyn lähtöä, vääntää ihan itse omin kätösin treeni/kehänameja ja on kyllä todettava, että nämä namit täyttivät kaikki vaatimukset, jotka omassa pikku päässäni niille asetin, eli:

1. maistuvuus
2. nopeasyöntisyys
3. käsinpienennysmahdollisuus ilman Kippari Kallen habaa
4. ei-niin-pahanhajuisuus
5. riittoisuus
6. helppo- ja nopeatekoisuus
7. (edullisuus)Nameihin tulee:

- noin 250 grammaa sian tai broilerin sydäntä jauhettuna
- 2-3 kananmunaa
- (omantunnon mukaan korppujauhoa)Toimi suunnilleen näin:

1. Laita uuni tosi kuumalle (jotain 275 tai enemmän).
2. Iske sydämet, munat, (munankuoret ja korppujauhot) blenderiin.
3. Surrurrur, kunnes tuotos näyttää lötköltä ja todella ällöttävältä.
4. Lusikoi koko komeus sellaiselle korkeammat laidat omaavalle uunipelille, jonka pohjalla on leivinpaperi.
5. Laita pelti uuniin ja unohda sinne, kunnes leivinpaperin reunat ovat hiiltyneet mustiksi (noin 10 minuuttia)
6. Leikkaa lämpimänä, koska viiletessään tuotos kovettuu ja et saa niin nättejä nameja kuin haluaisit.Itse laitoin kaksi kananmunaa, joista toisen kuoret saivat myös kyytiä. Tein kaksi satsia, toisen korppujauhoilla. Molemmista tuli hyviä, mutta jauhoiset olivat helpompia pilkkoa käsin kehänlaidan ahmateille.


Nameja tuli aika paljon, sain nimittäin yhden rasiallisen mukaan näyttelyyn kolmelle ahneelle tiibetinterrierille ja ensi kertaa tämän porukan kanssa nameja jäi ylikin! Lisäksi pakkaseen tuli pari satsia. Suosittelen!

Huomionarvoista on myös se, että namit eivät alkaneet haista näyttelypäivän aikana, kuten usein pelkälle kypsennetylle sydämelle käy.

Hintaa nameille tuli aika vähän: Pötkö sian sydäntä maksaa Mustissa ja Mirrissä 1,79, kaksi kananmunaa ehkä 50 senttiä ja korppujauholirunen varmaan noin 10 senttiä. Niinpä koko satsin hinnaksi tuli noin 2,50 ja kun ottaa huomioon, että pakkaseen jäi vielä, niin yhden namirasian hinnaksi jäi noin 85 senttiä. Suosittelen!

Näistä saisi varmaan kivoja joululahjakeksejä piparimuoteilla, kun vähän varioisi aineksia. Palaanpa asiaan niissä merkeissä, kunhan tontut ovat ilmoittaneet tulostaan.

Mikä on sinun lempinamisi treeneissä tai kehässä?


{ 1 kommenttia... read them below or add one }

  1. Monesti oon miettinyt, että pitäis kokeilla tehdä tän tyylisiä nameja. Ehkä nyt viimein voisin testata tästä inspiroituneena :D Pannulla paistettu kana on ollut tähän asti mun suosikki treeniherkku!

    VastaaPoista

Jätäthän asiallisen kommenttisi! Voit kommentoida myös anonyyminä eikä kommentointia valvota, joten kiltiti kommenttiboksissa sitten! ;)

>