keskiviikko 18. heinäkuuta 2018


Postaus on tehty yhteistyössä turkkitaika.fi-sivuston kanssa ja postauksessa mainitut aineet on saatu yhteistyössä blogin kautta.

Heinäkuun puolivälissä olin mielestäni jo toipunut rannekanavaleikkauksesta sen verran, että vetelehtiminen sai jäädä ja oli aika suunnata näyttelyyn. Kuin taikaiskusta portugalinpodengoja kasvattava ystäväni Mimori pyysi minua viikonlopuksi esittämään pieniä karkeakarvaisia portugalinpodengoja, tarkemmin sanottuna kahta mielettömän hauskaa ja hienoa, mutta kovin erilaista kaveria. Alunperin ajauduin kyseisen rodun pariin jo kymmenisen vuotta sitten, kun omistin kaksi keskikokoista portugalinpodengoa, joista toisen ystäväni Isabellan kanssa. Olin kuitenkin seuraillut pieniä podengoja niiden Suomeen tulosta asti ja yrittänyt pysyä jokseenkin kartalla myös nämä  podengottomat vuodet.

Isabellan ja minun podengo Olivia Ruotsin Voittaja -näyttelyn ryhmäkehässä vuonna 2007

Näyttelyitä oli kaksi: Lauantaina aloitettiin vinttikoirien erikoisnäyttelyllä Kartano Weekendillä Helsingissä ja sunnuntaina jatkettiin pelkän podengoväen kanssa toisella vinttikoiraradalla Hyvinkäällä.

Sunnuntain BIS-jälkeläisluokka: Irezumi Nascer do Sol, kuva Anne Gleisner

Sää suosi ehkä jo liiankin kanssa, sillä mittari näytti noin kolmeakymmentä. Pakkasin lauantaina laukkuuni mukaan hihnojen, namujen ja numeroklipsujen kanssa Turkkitaialta saatua True Iconicin Snow Flakes Grooming Powderia, True Iconicin No Rinse Shampoota, sekä Laser Litesin Dry Kleen -kuivashampoota, joiden luvattiin toimivan kaikenmoisille turkeille ja joista olin saanut volyymiä ja karheutta jo aikaisemmin.


Kuvat: Turkkitaika


Amerikan hurmuripoika Potter pääsi ensimmäisenä kehään ja sen viimeistelyyn käytin ensin True Iconicin No Rinseä ja sitten vielä partaan, jalkoihin ja häntään Snow Flakesia. Turkista tuli oikein kiva, tuuhea ja aineet antoivat turkille karkeutta. Potter sijoittui PU-luokassa kolmanneksi Mimorin veteraaniuroksen vietyä voiton. 
Kuva: Mikko Marttinen, Kuvauksellista.com
Juuri kaksi vuotta täyttänyt Miina on oikea elohopeapakkaus ja se saikin mennä kehään pelkän kampauksen kautta. Tänään handleri ei oikein hallinnut vilkasta koiraa ja himoittu sertti lähti toiseen osoitteeseen.

Sovimmekin, että Miina tulee yöksi meille, jotta ehdin treenata sen kanssa ennen näyttelyä. Meillä ei kotona oikein ole karkeakarvaisten koirien aineita, joten, kun suuressa viisaudessani päästin tytön vastaleikatulle ruoholle pariksi tunniksi juoksemaan, oli kaveri lopulta vihreä, mikä ei käsittäkseni ole optimaalinen väri kyseiselle rodulle. 
Kuva: Turkkitaika


Niinpä päätimme kokeilla, onko Laser Litesin Dry Kleen sitä, mitä luvattiin, sillä verkkosivujen mukaan se "on suunniteltu käytettäväksi kuivaan turkkiin puhdistamaan pikku vahinkoja pesun ja näyttelyn välillä. Dry Kleen pohjautuu sitrushedelmän entsyymiin ja poistaa erinomaisesti proteiinipohjaiset tahrat kuten ruoan, oksennuksen, virtsan, veren ja ulosteen. Suihkuta tahriintuneelle alueella, anna vaikuttaa vähintään minuutin ajan ja pyyhi kuivalla liinalla. Voidaan käyttää myös tahran poistoon ennen pesua (suihkuta turkkiin puoli tuntia ennen pesua)."

Tässä edellisillan vihreä koira Miina, Caramelon Love Shine A Light

Laser Lites ei ole ikinä pettänyt eikä tehnyt sitä nytkään, vaikka valitettavasti testikoiramme ei ollutkaan pyörinyt veressä tai oksennuksessa. Koira suihkutettiin aineella, annettiin vaikuttaa ja pyyhittiin säämiskällä ja karstattiin. Jaloista tuli hohtavan valkoiset ja rungon kaunis sävy löytyi ruoho- ja kurakerroksen alta ilman vesipesua. Miinalla on erinomainen turkki, joka tuskin olisi ollut moksiskaan meidän aineista, mutta kuivapesuaine riitti, joten emme nähneet tarpeen pestä koiraa.
Caramelon kasvattajaluokka, kuva Anne Gleisner

Seuraavana päivänä podengoerkkarissa oli jälleen paahtavan kuuma. Tuomari osoitti loistavaa pelisilmää ottaen koirat yksitellen kehään ja pyytäen seisottamaan koirat teltan varjossa, vaikka joutui tällöin itse liikkumaan enemmän. Potterille lohkesi valioluokasta erinomainen ja viides sija ja Miinalle luokkasijoitus, jota en valitettavasti muista.

Potter, Kuva Anne Gleisner


Pääsin esittämään kasvattaja- ja jälkeläisluokassa myös ihanaa veteraanirouvaa, joka oli kovin tohkeissaan siitä, että näyttely järjestettiin hänen metsästysalueellaan; he kun käyvät maastoilemassa Hyvinkäällä. Loppujen lopuksi koirat olivat helteestä huolimatta loistavia, tuloksetkin oikein hyviä ja meininki leppoisa; ihan kuin mitään kymmenen vuoden taukoa ko. rodusta ei olisi ollutkaan. (lue täältä tarkemmin "historiastani" rodun parissa)

Ai niin ja ne aineet, nehän siis joutuivat nyt ihan erilaiselle koetukselle kuin aiemmin, sillä turkinlaatu oli täysin päinvastainen, kuin aiemmin meillä käytettyinä, eli karkea, lyhyt ja tiivis: jatkoon kaikki, erityissuosikkeina Snow Flakes ja Laser Litesin kuivashampoo!

{ 1 kommenttia... read them below or add one }

  1. Näit turkkituotetestailuja on kiva lukee! Lisää vaan! Saaks muitaki koirii?

    VastaaPoista

Jätäthän asiallisen kommenttisi! Voit kommentoida myös anonyyminä eikä kommentointia valvota, joten kiltiti kommenttiboksissa sitten! ;)

>