maanantai 24. huhtikuuta 2017

Toivuttuamme pikku hiljaa siitä, että Mikki on kuin onkin oikein valioyksilö, oli aika pakata kamat ja suunnistaa Kankaanpään ryhmänäyttelyyn, ihan siihen Tampereen kupeeseen! Olimme jo ilmoittautuessamme aika innoissamme kiinnostavista tuomareista lähinäyttelyssä. Onneksi erehdyimme illalla ennen nukkumaanmenoa katsahtamaan karttaan, että mikä niistä Tampereen lähiöistä se Kankaanpää nyt olikaan...

Ei ihan kulmilla...
Kuvakaappaus Googlemapsista.
Siirsimme vekkaria parisen tuntia aikaisemmaksi ja olimme onnellisia, että Mikiltä ei tarvinnut pestä kuin mahanalus ja tassut, sillä aikuisessa tiibetinterrierissä on kyllä ihan tarpeeksi yhdelle aamuyölle.


Ensimmäisenä arvosteltiin havannankoirat romanialaisen Anca Giuran kehässä. Mikki joutui edelleen kisaamaan avoimessa luokassa, johtuen vuoden alusta voimaantulleesta sääntömuutoksesta, joka kieltää koiran luokan vaihtamisen ilmoittautumisajan päätyttyä. Niko halusi esittää Mikin ja ajattelin ajan kanssa kuvata havannalaisia, kun minua pyydettiin auttamaan ystäväni Marin Sulo-havannan kanssa. Mikki ja Sulo kilpailivat samassa luokassa saaden molemmat erinomaisen ja Sulon onnistui voittaa avoin luokka SA:n kera. Lopulta Sulo oli paras uros 4.

Tiibetinterrierieilläkin oli romanialainen tuomari, hurmaava herrasmies nimeltä Alin Dumitrescu. Jollain ilveellä Dakin onnistui voittaa ensin valioluokka SA:n kera ja sitten urokset. Lopulta poikanen nähtiin, hieman yllättäen ROTUNSA PARHAANA!
Jäähallissa, jossa näyttely pidettiin, oli luonnollisesti kylmä kuin suolakaivoksessa vähän viileää, ja kävimmekin välillä lämmittelemässä mm. ulkona ja autossa, sillä näyttelysäännöt velvoittavat rotunsa parhaita koiria osallistumaan ryhmäkilpailuun, oli hallissa kylmä tai ei. 

Onneksi jäimme, sillä laiskahkosti liikkunut Daki palkittiin ryhmäkilpailussa kolmannelle tilalle ja saimme muistoksi hienon pokaalin ja auringonkeltaisen ruusukkeen.Tuomarina kääpiö- ja seurakoiraryhmässä oli aamuinen tuttavuus, romanialainen Anca Giura.

Kuva: Teija Vanhatalo
Ryhmien jälkeen ajoimme pikapikaa kotiin, toki eksymällä Niinisalon varuskunnan luo kahdesti.




Leave a Reply

Jätäthän asiallisen kommenttisi! Voit kommentoida myös anonyyminä eikä kommentointia valvota, joten kiltiti kommenttiboksissa sitten! ;)

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

>