Oona ja Niko

Olemme koiria harrastava aviopari Nurmijärveltä. Koiraharrastus toi meidät hyvin klassisesti yhteen ja meidät vihittiin 12.12.2012 Kouvolassa.

Kuva: Tuula Suni
Molemmilla on ollut koiria jo lapsuudessa, Oonalla ihan pikkulapsesta saakka ja Nikolla pitkällisen kinuamisen tuloksena alakouluikäisenä saatu monirotuinen Lola.

Oonan taival koiraharrastajana alkoi kahdeksanvuotiaana TOKOn ja PK-lajien merkeissä koirakerho Sopu ry:n jokasunnuntaisissa tottelevaisuuskoulutuksissa perheen irlanninterrierin Tellun kanssa. Parin vuoden päästä kuvioihin tuli pinseri Vikke ja kiinnostus laajeni koirankasvatukseen, jalostukseen, koiranäyttelyihin ja junior handler-kisoihin.
11-vuotias Tellu Koneen kentän match showssa.
Kuva: Marianne Virta
Nikon ensimmäinen rotukoira oli havannankoira Hulivili, joka osoittautuikin loistavaksi näyttelykoiraksi sekä periyttäjäksi. Hulivilin hankintaa ennen Niko oli jo harrastanut useamman vuoden junior handler-kilpailuita ja esittänyt koiria rotukehissä.
Hulivili RYP3 Jyväskylän näyttelyssä vuonna 2005

Aikuistuttuamme  olemme molemmat hankkineet kasvattajanimet ja tällä hetkellä kummankaan nimen alle ei ole odotettavissa pentueita -ainakaan lähiaikoina. Käymme kuitenkin aktiivisesti yhdessä koiranäyttelyissä ja Niko treenaa, kuvaa ja kuskaa rallytokoilevaa ja tokoilevaa vaimoaan kiltisti.

Normaalien ihmisten harrastuksista voitanee mainita valokuvaaminen, kuvankäsittely ja kaikanlainen tietokoneella näpertely, minkä lisäksi Oona lukee paljon kirjallisuutta ja käy silloin tällöin geokätköilemässä.


>